Doktorlar Bugün Çalışıyor mu? Grev Var mı? 23 Haziran Perşembe

Doktorlar Bugün Çalışıyor mu? Grev Var mı? 23 Haziran Perşembe.... Son günlerde en çok gündeme gelen konulardan birisi de doktor grevleri oldu. Son olarak 15 Haziran Çarşamba günü 100 bin doktor iş bıraktı. Acil hastalar ve bakımı devam eden hastalar dışında vatandaş hizmet alamadı. Birçok hasta ve hasta yakını mağduriyet yaşarken, doktorlar da haklı taleplerini yetkili mercilere iletmiş oldu. Peki 23 Haziran Perşembe gününde doktorlar grevde mi? Yoksa çalışıyorlar mı?

23 HAZİRAN PERŞEMBE GREV VAR MI?

Türk Tabipleri Birliği (TTB), ve Sağlık Emek-Meslek Örgütlerinin katılımıyla 15 Haziran Çarşamba günü doktorlar grev yaptı. 1 gün süren grev sonrasında doktorlar 16 Haziran Perşembe günü iş başı yaptı. Sonraki günlerde grev açıklaması ve kararı alınmadı. 23 Haziran Perşembe gününde de grev olmayacak.

TOPLUM SAĞLIĞI YERİNE ŞİRKET KARI!

TTB grev çağrısı yaparken hastane işletmelerine de tepkilerini gösteren açıklama yaptı.

İşte TBB'nin açıklaması:

"Toplumun sağlığı yerine şirket kârını önceleyen sağlık politikalarının ürünü olan Sağlıkta Dönüşüm Programı, bizleri her gün yeniden boğarken, sizlerin de nitelikli sağlık hizmetinden mahrum kalmanıza neden olarak sağlıkta yıkımı getirdi.

Bu sıkışmışlıkta biraz nefes alabilmek, insanca yaşayabileceğimiz koşulları oluşturmak için sağlıkta şiddetin sona ermesi, sağlığımız için uygun çalışma koşulları ve bizi yoksulluğa mahkûm etmeyen ücret taleplerimizi her defasında dile getirdik.

Taleplerimiz sadece bizim için değil, sizin de nitelikli sağlık hizmeti almanızı sağlayacak taleplerdir. Aylardır sesimizi duyurmaya çalışıp, eylemlerimizi sürdürürken; siyasi iktidar hayatta kalmakta bile zorlandığımızı görmesine rağmen, algı yönetimi ve oyalama taktiklerinde ısrar etti."

Doktorlar Bugün Çalışıyor mu? Grev Var mı? 23 Haziran Perşembe

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu