Asgari Ücret Saat Kaçta Açıklanacak? Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Asgari Ücret Saat Kaçta Açıklanacak? Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?.... Tüm Türkiye'nin gündeminde olan asgari ücret için yeni fiyat belirlemesinde sona gelindi. Asgari ücret tespit komisyonunun yaptığı toplantılar sonrasında dün Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretin 22 Aralık günü açıklanacağını duyurmuştu. Bugün açıklanacak olan asgari ücret için bekleyiş devam ederken saat kaçta açıklanacağı ise merak ediliyor.

Dün AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücretten emeklilik düzenlemesine kadar gündemimizdeki diğer başlıkları da kısa sürede hal yoluna koyacağız. Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız. Aynı şekilde süreci devam eden konuları da sonuçlandıracak adımları atmaya devam edeceğiz" dedi.

Asgari ücret açıklaması için bugün 12:00 civarında gerçekleştirilecek bir toplantının ardından duyurulması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Yapılan komisyon görüşmelerinden bir uzlaşı sağlanamazken TÜRK-İŞ "9 Bin TL" olarak istedikleri rakamı duyurdu. Ancak Erdoğan bu rakam için olumlu konuşmadı. Geçtiğimiz yıldaki beklentinin olmayacağını söyleyen uzmanlar asgari ücretin en iyi seviyede 8100 civarında olabileceğini iddia ediyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı

Başa dön tuşu